Beskyttende atmosfære betyr at matvarer er pakket med gass inni innpakningen i stedet for luft.
Beskyttende atmosfære kan få fersk mat til å holde seg i opptil 50% lenger i følge Nofima.
Gassblandingen til kjøtt inneholder store mengder oksygen og karbondioksid. Oksygenet får kjøttet til å holde seg rødt, og den vanligste matforgiftningsbakterien tåler ikke så mye karbondioksid.
Det har kommet fram bekymringer om at det høye oksygeninnholdet kan få fett til å harskne, så for eksempel kjøttdeig med høyt fettinnhold smaker dårligere.
Til fisk er det nitrogen og karbondioksid som blir brukt. Bakterier som trenger oksygen kan ikke vokse i denne gassen. Den aller skumleste bakterien, botulisme, bryr seg ikke om oksygen. Den er svært sjelden i mat i moderne tid, for maten må ha vært forurenset med jord for at den skal smitte.
Kilde: Nofima
Beskyttende atmosfære kan få fersk mat til å holde seg i opptil 50% lenger i følge Nofima.
Gassblandingen til kjøtt inneholder store mengder oksygen og karbondioksid. Oksygenet får kjøttet til å holde seg rødt, og den vanligste matforgiftningsbakterien tåler ikke så mye karbondioksid.
Det har kommet fram bekymringer om at det høye oksygeninnholdet kan få fett til å harskne, så for eksempel kjøttdeig med høyt fettinnhold smaker dårligere.
Kilde: Nofima
Kommentarer
Legg inn en kommentar