Om dette prosjektet

Jeg har alltid hatt en sterk interesse for alt som har med naturen å gjøre. Helt siden jeg lærte å lese, har jeg elsket å finne ut alt mulig rart om planter, dyr, og verdenen rundt oss. Vi mennesker er jo noen utrolig nysgjerrige skapninger, og vi spør hele tiden: Hvorfor det? Jeg er sikker på at jeg drev foreldrene mine til vanvidd med sånne spørsmål da jeg var liten, men så fikk jeg også lese bøker om alt fra orkideer og menneskekroppen til verdensrommet.

Hver november arrangeres prosjektet National Novel Writing Month. Det er egentlig en amerikansk ting, men den ble fort internasjonal. Prosjektet går ut på å skrive ei bok på 50 000 ord i løpet av november måned. Egentlig er det en roman vi skal skrive, men jeg er ingen historieforteller. Det er mye lettere å skrive om ting jeg er interessert i, noe som førte til siden Plantehjelp. Den ble født som et sånt prosjekt i 2015.

Denne ideen dukket opp midt på natta. Jeg kunne jo skrive om alt det rare vi lurer på til daglig. Internett er fullt av informasjon. og jeg søker opp ting hele tiden når jeg er nysgjerrig. Kan planter høre? Kan dyr drømme? Hvorfor maler katter? Svarene ligger der ute, men de er vanligvis på engelsk, og skjult i lange vitenskapelige artikler eller på virale nettsider fulle av reklame og feller. Jeg har prøvd å gjøre informasjonen litt mer tilgjengelig. Kildene ligger nederst på hvert innlegg, så de som vil kan gå inn og lese mer detaljerte svar.

Når alt skal skrives så fort blir nok kvaliteten så som så. Mannen min er en ivrig hobbyfotograf, men han har jo ikke alltid arkivbilder liggende av gjærsopp og planterøtter. De fleste bildene på denne siden er tatt av meg med et mobilkamera, og mange er tatt av mannen min med et skikkelig kamera.

Bloggtittelen er et spørsmål jeg fikk fra sønnen min da han var tre år. Det tok meg litt på senga; det viste så tydelig at barn tenker på en helt annen måte enn vi voksne gjør. Svaret kom jeg på først etter at han hadde lagt seg: Det er stjerner bak sola. Den lyser bare så sterkt at vi ikke ser dem.

For hvert innlegg jeg har skrevet her, har jeg lært noe nytt. Jeg håper at informasjonen her kan være til nytte for noen, fra skolebarn som nettopp har lært seg å lese og bruke internett til foreldre som bombarderes av spørsmål. Forhåpentligvis har jeg skrevet såpass enkelt at barn som nettopp har lært seg å lese kan ha glede av artiklene. 

Jeg tar gjerne imot nye spørsmål på kommentarer eller på epost til plantehjelp@ceeia.net . Har jeg skrevet noe som er helt feil, vil jeg gjerne høre om det også!Kommentarer

Relatert